Tuesday, January 1, 2019

Previziuni astrologice 2019

Aproape in fiecare an exista o “ combinatie” astrologica realizata de miscarea planetelor pe cerul astral care domina ca energie si predispune spre producerea unor evenimente specifice. In anul 2019 aceasta combinatie este data de conjunctia Nodului Sud Ketu cu planeta Saturn. Ketu reprezinta spiritualitatea iar Saturn reprezinta perseverenta, ceea ce face ca in acest an mase largi de oameni sa treaca printr-o transformare profunda ceea ce va duce la evolutia lor spirituala. Aceasta transformare se poate produce prin constientizare sau prin suferinta deoarece Ketu si Saturn contin in energia lor si factorul negativ suferinta.
In astrograma Romaniei aceasta conjunctie are loc in casa a7a a care reprezinta parteneriatele iar aceasta inseamna ca partenerii Romaniei vor avea un an 2019 complicat situatie care va avea repercusiuni negative si asupra Romaniei. Aceasta conjunctie Saturn – Ketu va deveni activa si cu predispozitie spre producerea de evenimente negative complicate la nivel mondial si in Romania in perioada 7.05. 2019 – 22.06.2019 deoarece in aceasta perioada planeta Marte si Nodul Nord Rahu vor fi in opozitie cu Saturn si Ketu. Aceasta conjunctura contine si un grad ridicat de
agresiune ceea ce predispune spre conflicte armate declansate de extremism. In plus in aceasta perioada Marte activeaza zodia fecioarei zodie de pamant ceea ce poate sensibiliza scoarta terestra.
Pe partea pozitiva, planeta Jupiter marele benefic aflat in scorpion pana in noiembrie 2019 va dinamiza zodiile de apa Rac si Pesti ceea ce indica o anumita maleabilitate a oamenilor in a se intelege si accepta unii pe altii chiar daca fac parte din religii diferite.
Deci, pe de o parte, exista o tendinta grea spre extremism dat de combinatia Saturn – Ketu iar pe de alta parte, planeta Jupiter vine cu un usor ajutor spre armonizarea acestor tendinte ceea ce indica faptul ca mediatorii conflictelor vor avea un rol foarte important in 2019. Aceste tendinte sunt valabile atat la nivel global, cat si la nivel individual.
La nivel individual 2019 este un an bun in special pentru cei nascuti in perioada 16.07-16.08 si 14.03-13.04 si pentru cei care au ascendentul in Rac sau Pesti (sistem sideral) desigur ca aici diferenta o face totusi harta personala.
Alte combinatii astrale cu potential spre producerea de evenimente sunt eclipsele de soare din 06.01, 2.07 si 26.12 iar pentru Romania in special, importante vor fi si perioadele in care planeta Mercur va fi retrograda 5.03 – 28.03, 07.07 -31.07 si 31.10 -20.11.
O zi cu potential benefic marit in anul 2019 va fi in data de 7 Mai, zi in care Soarele, Luna si planeta Venus vor fi exaltate aceasta fiind o zi in care putem initia proiecte cu potential ridicat de a avea succes.
In astrograma Romaniei, planeta Jupiter dinamizeaza casa a2a din rac care reprezinta casa banilor facuti prin eforturi proprii aspect care indica faptul ca in anul 2019 ajutorul extern poate fi destul de limitat. Acelasi Jupiter aspecteaza si zodia Pestilor care in harta Romaniei reprezinta guvernul ceea ce poate sa aduca o anumita doza de responsabilitate pe acest segment.