Monday, March 4, 2019

Mercur retrograd

Saptamana 4 martie – 10 martie, Mercur retrograd

Incepem saptamana cu doua schimbari pe cerul astral. Planeta Mercur intra in miscare retrograda incepand cu data de 5 martie pana in data de 28 martie, iar nodurile lunare Rahu – Ketu isi schimba pozitia pe axa Gemeni- Sagetator pentru urmatoarele 18 luni. De fapt, incepand cu luna martie pozitionarea unor planete incepe sa devina complicata pentru urmatoarea perioada de timp.
Planeta Mercur reprezinta in principal comunicarea, iar intrarea ei in miscare retrograda creaza probleme de comunicare pe diferite nivele in functie de pozitionarea sa in harta natala. Este important de observat in aceasta perioada faptul ca Mercur retrograd va parcurge doua semne zodiacale; pana in data de 15.03 este retrograd in zodia pesti iar din 15.03 pana in data de 28.03 va fi retrograd in zodia varsatorului, in acest fel va afecta doua case astrologice din astrograma personala.
Pentru ascendent in Berbec, Mercur retrograd tranziteaza casa a12a in pesti putand crea probleme de comunicare cu persoane necunoscute sau acolo unde este cazul cu persoane straine. Din data de 15.03 pana in data de 28.03, Mercur tranziteaza casa a11a care reprezinta casa prietenilor ceea ce poate determina probleme de comunicare cu prietenii, asociatii sau cu fratii si surorile mai mari unde este cazul.

Pentru ascendent in Taur, Mercur afecteaza relatia de comunicare cu prietenii si asociatii iar din 15.03 este afectata casa a10a a profesiei in special comunicarea cu superiorii ( sefii). Aceasta este o perioada in care trebuie sa aveti mai multa rabdare si sa invatati sa traiti mai mult in momentul prezent cu ceea ce va ofera clipa prezenta.

Pentru ascendent in Gemeni , Mercur devine retrograd in casa profesiei creand blocaje si confuzie in activitatea zilnica.
Din 15.03 acest tranzit are loc in casa a9a afectand studiile si calatoriile mai lungi acolo unde este cazul dar si relatia cu tatal poate suferi din lipsa comunicarii corecte.

Pentru ascendent in Rac, Mercur trece prin casa a9a creand probleme in comunicarea cu tatal, blocaje in studii dar acest tranzit este avantajos pentru aprofundarea temelor ce tin de evolutie si spiritualitate.
Din 15.03 acelasi Mercur tranziteaza casa a8a, ceea ce poate aduce o anumita doza de confuzie mentala dar acelasi timp poate sa va puna in contact cu psihologia, astrologia si cu alte elemente ce tin de cunoastere si dezvoltare personala.

Pentru ascendent in Leu, Mercur poate crea confuzie, blocaje financiare pentru partenerul de viata, dar in acelasi timp dorinta de autocunoastere pentru a invinge starea de confuzile mentala care este activata de acest tranzit.
Din 15.03, Mercur trece in casa a7a a partenerului de viata ceea ce poate aduce neintelegeri pe acest sector.

Pentru ascendent in Fecioara, planeta Mercur este in tranzit retrograd prin casa a7a a partenerului de viata ceea ce poate sa aduca probleme in relatie datorita comunicarii de pe nivele diferite. Iar din 15.03 Mercur trece in casa a6a a serviciului ceea ce poate sa creeze stres pe zona jobului si chiar probleme de sanatate.

Pentru ascendent in Balanta, Mercur trece prin casa a6a putand crea probleme legate de sanatate pentru tata, blocaje in studii, iar calatoriile lungi ar trebuie reprogramate. Din 15.03, tranzitul planetei Mercur prin casa a5a este un tranzit mai bun insa blocajul pe care il poate determina tine in special de relatia cu copii iar pentru cei care lucreaza in domeniul artistic este necesara mai multa rabdare deoarece Mercur retrograd prin casa creativitatii poate face ca lucrurile sa se intample mai incet.

Pentru ascendent in Scorpion, Mercur trece in tranzit prin casa a5a a copiilor, putand crea probleme legate de copii sau probleme de sanatate pentru copii iar din 15.03 pot sa apara probleme de comunicare cu mama .Pe partea pozitiva desi relatia cu mama poate avea de suferit aceasta poate fi un sprijin financiar in aceasta perioada.

Pentru ascendent in Sagetator, Mercur tranziteaza casa a4a putand crea probleme de comunicare cu mama, de asemenea poate sa apara blocaje in sfera profesionala in cazul in care aveti o activitate independenta.
Din 15.03, Mercur intra in casa a3a, care este o casa a efortului si a curajului, ceea ce va necesita o anumita determinare din partea dvs pentru a va rezolva problemele din sfera afacerilor.

Pentru ascendent in Capricorn, Mercur tranziteaza casa a3a a fratilor si surorilor mai mici ceea ce impune mai multa atentie in relatia de comunicare cu acestia.
Din 15.03, Mercur trece in casa a2a a banilor si familiei in care v-ati nascut ceea ce impune o mai mare apropiere de parinti, frati si surori mai mici. Daca sunteti in situatia in care desfasurati o activitate independenta este posibil ca situatia financiara in aceasta perioada sa aiba de suferit.

Pentru ascendent in Varsator, planeta Mercur trece in tranzit prin casa a1a ceea ce poate sa aduca o serie de evenimente in viata personala unde sa fie necesara o focusare mentala mai puternica. Din 15.03 aceasta focusare mentala insusita poate sa ajute la imbunatatirea situatiei financiare. De asemenea, atentie la comunicarea cu membrii familiei in care v-ati nascut.

Pentru ascendent in Pesti, Mercur trece in tranzit retrograd prin casa a1a, ceea ce indica necesitatea imbunatatirii relatiei cu partenerul/a de viata si cu mama. Din 15.03, puteti experimenta o stare de singuratate in cazul in care nu ati stabilit o mai buna relatie cu cei mentionati mai sus. De asemenea, calatoriile in afara tarii ar trebui reprogramate acolo unde este cazul.