Monday, August 27, 2018

Astrograma Romaniei

Ascendentul in astrograma Romaniei este in Gemeni.
Gemenii sunt persoane inteligente, inventive, adaptabile, active si creative, au o agilitate mentala deosebita, sunt sociabili, curiosi si cautatori de diversitate. Exista insa si caracterisitici negative ale acestei zodii ca: agitatia mentala, nervozitatea, nestatornicia, sunt capabili de fraude, inselatorii si minciuni.
Daca ne gandim la modul in care este perceputa natiunea romana, incepem sa recunoastem un mixt de calitati si defecte din cele enumerate mai sus.
In plus, ascendentul este dinamizat de planeta Marte si Venus ceea ce creaza o anumita karisma a acestei natiuni.
Luna in harta Romaniei este in varsator si ea reprezinta publicul, masele si mintea colectiva iar zodia varsatorului reprezinta revolutionarul zodiacului care vrea binele umanitatii si sa schimbe lumea. Aceasta pozitie indica potentialul acestui popor de a influenta pozitiv alte natiuni.

Astrograma Romaniei
La fel ca si in viata personala, cu perioade mai usoare si mai grele, la fel se intampla si in harta unei natiuni.
Astrologia vedica lucreaza cu sistemul Dashelor care indica perioadele planetare pe care le parcurge o natiune. Daca analizam anii de dupa revolutia din 1989, observam ca Romania a fost sub influenta planetei Saturn din 1992 pana in 2011.
Saturn este o planeta a muncii si este situata in casa a2a a banilor dobanditi prin munca proprie. Aceasta a fost o perioada grea iar lectia furnizata de Saturn a fost a disciplinei si muncii sustinute.
Perioada din 2011 pana in 2028 este guvernata de planeta Mercur, o planeta benefica dar situata intr-o casa malefica casa a8a. Lectiile furnizate de planeta Mercur tin de transformarea individuala si transformarea colectiva, transformari prin cunoastere si transformari prin suferinta.
Casa a8a reprezinta banii altora inclusiv bani ai Uniunii Europene iar aceasta este o perioada favorabila pentru absorbtia acestor fonduri.
Dar casa a8a reprezinta si falimentul iar Mercur in aceasta pozitie indica un potential pericol ca Romania sa intre in faliment daca tara nu este condusa cu chibzuinta.